Caribbean 21

Wanneer je weleens inlogt in onlinecasino’s, dan heb je ongetwijfeld het spel Caribbean 21 voorbij zien komen. Dit is een populaire blackjack spelvariant die heel veel aantrekkelijker is geworden sinds er ook online gespeeld kan worden. Dat komt omdat de kansen om maximaal te scoren net wat groter zijn gemaakt voor de speler in dit spel. Je kunt twee gelijke kaarten splitsen en verdubbelen. Daarnaast kan je dit nog een keer doen na verdubbeling. Dat is normaal gesproken natuurlijk niet aan de orde. Kijk hier daarom dus ook altijd wel goed naar als je speelt.

Dit lijkt daarom de ultieme vorm voor de speler om voor te gaan. Je hebt dan wel heel veel voordeel ten opzichte van de bankt. Je snapt dan ook wel dat er ook een aantal andere spelregels gewijzigd zijn ten opzichte van een standaardvorm zoals American Blackjack. Daarom is er ook voor de dealer wel het één en ander mogelijk in Caribbean 21. Toch heeft de bank het wel lastiger om je te verslaan dan bij de meeste spelvormen van dit kaartspel het geval is. Daarom is het online een geliefde vorm die altijd weer veel spelers trekt. Wel moet je goede kennis hierover opdoen.

Minder waarde van een aas

De grote sleutel van Caribbean 21 is de aas. Waar in eigenlijk alle andere spellen die om blackjack draaien de aas zowel 1 als 11 kan voorstellen, is dat bij de Caribische spelvorm niet het geval. De aas is hier namelijk altijd 1 waard. Omdat alle andere kaarten wel dezelfde waarde behouden, is het dus belangrijk om op een andere manier te zorgen dat je aan 21 komt en op die manier de bank te verslaan. Het is echter niet zo dat het spel helemaal gelijk is verder. Toch zijn er ook wel veel overeenkomsten te zien tussen de beide soorten spellen.

De dealer ziet de twee kaarten van de speler wel. Aan de andere kant is het niet zo dat de beide kaarten van de dealer te zien zijn. Eén van de beide kaarten blijft altijd blind liggen. Dit betekent dus dat je als speler niet weet wat de dealer precies in handen heeft. De dealer kan wel zien wat er voor kaart ligt door te spieken. Omdat de speler echter meer kansen om te splitsen en te dubbelen heeft, is het wel mogelijk om je te wapenen tegen wat de dealer allemaal achter de hand heeft met de kaart die blind op tafel ligt.

Kansen voor de dealer

De kansen voor de dealer liggen bijvoorbeeld bij de gelijke spelen. Wanneer die voorkomen, dan wint de dealer altijd. Bij andere versies van het blackjackspel is dit niet altijd aan de orde. Het is daarom juist ook goed om te voorkomen dat je hierin terechtkomt. Al kan je dit natuurlijk niet altijd goed voorzien. Wel weet je dat de kans dat je boven 21 uitkomt iets kleiner is. De aas kan je bijvoorbeeld altijd goed gebruiken als 1. Dit maakt het bepalen van je strategie wel iets gemakkelijker dan normaal het geval zou zijn.

Als het dan toch over strategie gaat, dan is het ook goed om te benadrukken dat bij Caribbean 21 geen mogelijkheden bestaan om een systeem toe te passen. De regels van dit spel wijken te ver af om er zeker van te kunnen zijn dat je met behulp van een systeem kan zorgen dat je winsten gaat boeken. Daarom is het dus niet aan te raden om dit in te zetten. Veel slimmer is het om goede kennis op te doen van de regels van het spel en op die manier te zorgen dat het uiteindelijk in jouw voordeel zal uitpakken als speler.