Double attack blackjack

Wil je een vorm van blackjack spelen waarbij je het voor jezelf en de dealer net wat lastiger maakt? Dan kies je natuurlijk altijd voor double attack blackjack. Dat komt omdat je dan met een pak van 48 kaarten speelt. Dit wordt ook wel het Spaanse deck genoemd. In deze decks zijn de tienen eruit gehaald. Dit betekent dat je op andere manieren naar 21 moet zien te komen om het spel te winnen en de dealer te verslaan. Het betekent ook dat je niet volgens de normale strategieën het spel kan spelen. Er is dan een andere denkwijze nodig.

Het halen van blackjack is bij double attack dan ook alleen maar mogelijk door een aas naast een vrouw, koning of boer te hebben. Dit is ook het moment waarop je je inzet kan verdubbelen. Wanneer je echter op een andere wijze tot 21 komt, kan je ook gewoon het spel winnen, alleen dan niet met blackjack. Doordat de tienen uit het spel zijn, is het vaker zo dat je creatief moet zijn met het zorgen voor de hoogste score. Dit is wat het aantrekkelijk maakt voor bepaalde spelers. Het is leuk om je hier op te richten als je ervaring hebt.

Net iets meer lef tonen

Wie echt durft te spelen, heeft er veel aan om met double attack blackjack aan de slag te gaan. Het is immers zo dat dit spel net wat meer lef van je vraagt. Je kunt minder snel tot een bust komen omdat de kaarten met de hoogste waarde gedecimeerd zijn in dit spel. Daardoor kan je dus dichterbij de 21 komen. Het gaat erom dat je verder reikt dan de dealer. Daardoor kan je dus het risico nemen om toch nog een extra keer een kaart te vragen. Dit is dan ook precies wat dit spannend maakt.

Let daarbij wel op dat ook de push net wat vaker kan komen. Een gelijkspel bij 17 of hoger betekent dan dat de inzet terugkomt en niemand de winnaar is. Het is dus ook goed om je erop te richten om daar in ieder geval toe te komen. Wanneer je niet tot 21 kunt reiken, zorg dan dat je tussen 17 en 20 uit kan komen. Dit geeft je heel veel kansen om te winnen of in ieder geval zonder verlies van de tafel weg te kunnen lopen. Het is daardoor langer spannend voor de echte spelers die mee durven doen.

Oog hebben voor de verschillende regels

Het is belangrijk om te weten dat double attack blackjack geen vaste set spelregels kent. Dat de tienen uit het spel zijn, is altijd duidelijk. Verder hangt het echter af van de aanbieder welke regels wel en welke juist niet gelden. Bedenk je dan bijvoorbeeld dat het kan gaan om de standaardset aan spelregels zoals je dat van gewoon blackjack kent. Er kunnen echter ook wijzigingen in het verdubbelen en splitsen worden aangebracht. Er zijn allerlei mogelijkheden en het verschil altijd. Dit vergt van jou dat je vooraf even goed kijkt wat gevraagd wordt.

Het spel wordt vooral in echte casino’s gespeeld. In Las Vegas is het één van de populairste vormen van blackjack. Dat komt deels ook door de mate van spanning die erin zit omdat spelers meer moeten durven. Het is echter niet alleen in Las Vegas zo dat er gespeeld wordt. Er worden ook onlinevarianten van double attack blackjack geboden. Zo kan je dus ook vanuit huis gewoon dit spel spelen en proberen om zoveel als mogelijk het geld te pakken door de rondes die je speelt winnend af te sluiten. Een gezonde dosis durf en voldoende spelkennis kan je dan ver brengen.