Premier Blackjack HiLO

Een variant op het net iets meer bekende Premier Bonus Blackjack is Premier Blackjack HiLO. Ook dit is een spel dat met twee decks aan kaarten wordt gespeeld. Daarnaast zijn er nog meer overeenkomsten met het andere premier-spel. Interessanter is het echter om te kijken naar de verschillen die er zijn. Dit is immers wat jou kan doen besluiten om voor een bepaalde variant van de twee te kiezen. Op deze plek vind je daarom meer informatie die je daar goed bij van pas kan komen. Zo kies je direct wat jou het beste past als speler van het spel.

Om te beginnen met het belangrijkste verschil, is het goed om te weten dat de dealer enkele rechten bij Premier Blackjack HiLo juist niet heeft. Zo mag er niet gespiekt worden om te kijken of deze blackjack nodig heeft om het spel nog te winnen. Dat brengt jou als speler dus wel heel licht een voordeel. Het is zelfs een reden waarom je misschien net iets liever voor deze set spelregels zou kiezen wanneer je tussen beide kan kiezen. Daar is ook iets voor te zeggen. Dat geldt ook bij een ander punt dat net even anders is in deze versie.

Altijd passen bij 17

Een ander verschil tussen Premier Blackjack HiLo en de andere variant is dat passen op 17 altijd aan de orde is. Of het nu gaat om een harde of een zachte 17 maakt niet uit. Er is dus geen alternatieve kans voor de dealer om je nog te verslaan wanneer je er al goed voorstaat. Daardoor lijkt het alsof de dealer wel heel erg geboden wordt in deze variant. Toch zijn er ook voor de speler wel een aantal zaken die net even anders zijn. Dat is dan misschien wel weer enigszins om het spel gelijkwaardig te houden.

Een voorbeeld hiervan is dat je niet zomaar mag splitsen in alle situaties. Dat is wel belangrijk om te onthouden. Je mag splitsen wanneer de eerste twee kaarten in je hand van dezelfde waarde zijn. In dat geval kan je dus nog alle kanten op. Heb je elke andere hand? Dan zit dit er dus niet in. Let trouwens ook wel op. Het is namelijk ook zo dat je niet mag splitsen als je twee keer dezelfde kaart hebt, wat dus ook mogelijk is als het gaat om en vrouw en een koning. Ook dan kan je niet zomaar splitsen.

21 of blackjack kunnen bereiken

Wanneer je met een gesplitste aas tot 21 komt, dan geldt dit als 21. Alleen in andere gevallen, wanneer de aas niet gesplitst is of in andere combinaties, is het zo dat je blackjack kunt bereiken. Het is belangrijk om dit verschil in nuance ook goed te kennen. Dit kan namelijk ook het verschil tussen winst en verlies betekenen. Wel is het zo dat je na het splitsen van de aas gewoon normaal kunt verder spelen. In Premier Blackjack HiLo is het dan niet zo dat je nog maar één kans hebt op een kaart na het splitsen.

Het is altijd interessant om aan de hand van een set spelregels die je wat meer handicaps oplegt, maar het ook de dealer wat moeilijker maakt te spelen. Het is leuk om te zien in welke mate je vaardig bent. Op die manier kan je dan ook goede winsten boeken. Dat is altijd het doel wanneer je aan blackjack begint. Dat je met deze variant goed kunt winnen, maakt het voor jou dus juist ook zo aantrekkelijk om het eens te proberen. Er zijn online verschillende casino’s te vinden die deze spelvorm in het aanbod hebben opgenomen.