Spanish 21

Een spel in de blackjackfamilie dat niet heel bekend is, maar wel heel veel kan opleveren is Spanish 21. Dat komt omdat er met dit spel ook het nodige meer mogelijk is als het gaat om het boeken van winst. De winstkansen zijn namelijk net wat meer in het voordeel van de speler dan bij de andere spelsoorten aan de orde is. In dat oogpunt is het dan ook heel interessant om deel te nemen aan een tafel waar je de Spaanse versie van blackjack kunt spelen. Wel is het van groot belang om precies te weten welke regels gelden.

Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat je met de zogenaamde Spaanse decks kaarten speelt wanneer je Spanish 21 speelt. Dit zijn decks waar de tienen uit zijn weggenomen. Ze zijn daarom niet 52, maar 48 kaarten per deck groot. Dit kan een aardig verschil maken op de mogelijke uitkomsten die er zijn in dit spel. Bovendien wordt er ook met meer decks gespeeld dan in bijna elke andere vorm van blackjack. Het is namelijk zo dat er 8 decks worden toegevoegd aan het spel. Al zijn er soms wel wat uitzonderingen te vinden met minder decks in het spel.

Regels die passen bij blackjack

Het ontbreken van de 10 in de Spaanse decks van Spanish 21 doet niets af aan de doelen die je hebt met het spel. Zo is het nog altijd zo dat je 21 punten moet zien te verzamelen. Bovendien doe je dit nog altijd het liefst via blackjack, maar zijn er ook andere mogelijkheden om dit te doen. Wanneer je daarnaast andere scores bij elkaar sprokkelt die hoger zijn dan die van de dealer, dan zijn dat ook mogelijkheden om goede winsten te boeken. Ook dan versla je de dealer gewoon zoals dat moet.

Een groot voordeel is dart je veel mogelijkheden hebt om te dubbelen wanneer je Spanish 21 speelt. Zo kan je dubbelen na iedere getrokken kaart. Dat maakt het voor jou als speler wel iets gemakkelijker. Ook mag je vaak dubbelen na het splitsen van azen. Al geldt ook voor deze regel dat sommige casino;s daar uitzonderingen op hanteren. Het is dus wel van enig belang om eerst zeker te weten dat de plek waar je speelt deze regel hanteert. Zo niet, dan kan je daar dus ook niet onnodig de fout mee ingaan wanneer je voor je kansen gaat met Spanish 21.

Anderhalf of één keer uitbetaald krijgen

Afhankelijk van de combinatie die je maakt kan je anderhalf of eenmaal uitbetaald krijgen. Maak je 21 met 5 kaarten, dan krijg je 3 tegen 2 dus anderhalf maal uitbetaald. Doe je dit met meer kaarten, dan is het 2 tegen 1 dus één keer uitbetaald krijgen. Er zijn wel wat variaties van een aas met 6-7-8 en 7-7-7 die iets anders voor je te bieden hebben. Ook dan gaat het om 3 tegen 2 uitbetalingen. Dat maakt het dus ook wel heel lekker om daarmee geconfronteerd te worden wanneer de kaarten gedeeld worden.

Door de vele variaties in het spel is het dus ook zo dat Spanish 21 wel als blackjack gezien kan worden, maar tegelijkertijd wel een spel op zich is. Daarom is het meer te zien als een optie voor de gevorderde speler die wil zien hoe de vaardigheden van het normale spel ook van waarde kunnen zijn wanneer er beperkingen en obstakels zijn. Deze Spaanse variant zonder de tienen maar met 8 decks kan dan een goede test zijn. Daar kan je heel veel uit halen wanneer je weet wat de juiste strategie is om te volgen. De winst kan dan ook al snel oplopen.