1-3-2-6 systeem

Blackjack systemen zijn er om je te helpen meer uit de mogelijkheden van je inzetten te halen. Een goed voorbeeld van een systeem dat altijd goed werkt, is het 1-3-2-6 systeem. Dat slaat op het aantal malen dat je je inzet doet tijdens een bepaald spel. Het gaat wel iets verder dan dit, dus een goede uitleg kan je helpen om te bepalen of dit het soort methode is dat voor jou goed kan uitpakken. Het is wel heel goed om in ieder geval vooraf te stellen dat dit niet het meeste risico met zich mee zal brengen.

Het 1-3-2-6 systeem is namelijk een systeem dat slechts voor beperkte verliezen zal zorgen. Anders dan andere systemen, waarbij de inzet steeds groter wordt, is dat in dit systeem namelijk niet het geval. Wie aan de goede kant van de streep zit, kan er zelfs ook gewoon leuke winsten aan overhouden. Al geldt ook voor de winst natuurlijk dat je die niet kan maximaliseren wanneer je deze methode gebruikt. Dit hoort nu eenmaal bij de vorm waarin deze inzettactiek gegoten is. Wel brengt het een aantal belangrijke voordelen met zich mee om op deze wijze te spelen aan een tafel.

Het belangrijkste voordeel van 1-3-2-6

Het gebruik van het 1-3-2-6 systeem is vooral aantrekkelijk omdat je vaak aan de goede kant van de streep kan zitten. Je begint met 1 keer de inzet. Wanneer je wint, dan doe je 3 keer de inzet. Mocht je dan verliezen, dan verlies je uiteindelijk maar 2 keer de inzet, want je had de eerste ronde al gewonnen. Wanneer je de eerste twee rondes wint en je doet 2 keer de inzet in de derde ronde, dan houd je dus nog altijd een winst van 2 keer de inzet over. 1+3-2=2, waardoor je dus nog altijd winst hebt.

Win je de derde ronde ook en verlies je in de vierde bij 6 keer de inzet, dan verlies je niks. Je de vierde, dan win je 12 keer je inzet. Zo kan je dus al na drie rondjes met winst de deur uitlopen en kan je na vier keer op rij winnen zelfs een flink bedrag in je zak steken. Wanneer je een keer helemaal rond bent geweest, kan je gewoon weer bij het begin terugkomen en dus opnieuw volgens 1-3-2-6 gaan inzetten. Zo kan je door blijven gaan zolang je aan het spelen bent.

Het lastigste moment van uitstappen

Er zal wel altijd een lastig moment voorbijkomen wanneer je aan het spelen bent. Dat moment komt namelijk wanneer je de derde ronden hebt gewonnen. Op dat moment heb je 2 of 6 keer je inzet in handen. Dit betekent dat je dan dus een winst hebt. Wanneer je dan naar de vierde ronde gaat en je verliest, dan ben je alsnog alles kwijt. Terwijl je al een aardig bedrag had opgebouwd. Het blijft voor veel spelers iedere keer lastig om een keuze te maken om wel of niet door te gaan, soms met negatief resultaat.

Aan de andere kant is het wel één van de meest gemakkelijke systemen om te gebruiken en het is goed te combineren met bijvoorbeeld een basisstrategie. Daardoor is het dus ook een van de blackjack systemen die door iedereen toepasbaar zijn. Het is juist om die reden ook één van de methodes die juist heel populair is onder liefhebbers van blackjack. Het is ook zowel online als offline in te zetten en werkt ook bij vormen van blackjack die anders zijn dan de standaardvorm met de basisset aan spelregels zoals je die misschien alleen maar kent uit de casino’s.