Labouchere

De meeste blackjack systemen draaien om de manier waarop je met je inzet omgaat. Van al die systemen is Labouchere misschien wel de meest lastige van allemaal. Wanneer je dit systeem echter doorhebt, is het wel goed mogelijk om op die manier goede winst te boeken. Het systeem is goed te gebruiken in combinatie met een basis strategie voor het spelen. Door beide vormen te combineren kan je optimaal spelen en als het goed is ook goed geld winnen. Wel is het dan belangrijk om dit systeem wel echt goed te begrijpen om niet in de problemen te komen.

Het spelen volgens Labouchere kan je het beste doen wanneer je wel wat geld hebt om te besteden. Je moet namelijk een bepaald ritme voor jezelf gaan ontwikkelen. Het voordeel is dus wel dat je ook de hand hebt in de manier waarop dit ritme verloopt. Het is goed om alle stappen van het systeem één voor één langs te lopen. Zo kan je een goed beeld krijgen van wat je moet doen. Pas het echter niet direct ook zelf toe. Doe dit pas wanneer je zelf wat ervaring hebt opgedaan door veel blackjack te spelen en goed inzicht te krijgen.

Zelf bepalen wat je gaat inzetten in de komende spellen

Labouchere draait allemaal om wat je inzet. Dat kan je zelf gaan bepalen, maar je legt het wel op voorhand al voor jezelf vast. Dat doe je door te beginnen met een leeg vel of een lege strook papier. Daarop schrijf je een willekeurige reeks getallen. Dat kan dan bijvoorbeeld 1 3 6 2 7 5 zijn. Dit is de basis waarvan je uitgaat met het inzetten. Dit doe je allemaal nog voordat je zelfs maar bent aangeschoven aan de tafel. Deze reeks correspondeert met je inzetten als speler.

Nu je dit hebt gedaan kan je aan het spel gaan beginnen. Labouchere gaat ervan uit dat je je inzet baseert op de buitenste twee getallen van je reeks. In het voorbeeld hiervoor is dat dus 1+5=6. Dit is de inzet die je doet. Het is nu afhankelijk van of je wint of verliest wat je met deze inzet gaat doen. Bedenk je wel dat je na deze eerste inzet niet meer terugkomt bij deze getallen. Bedenk je ook dat de reeks die je opschrijft wel moet passen bij het geld dat je beschikbaar hebt om mee te gaan spelen.

Wat te doen bij winst en wat bij verlies?

De manier waarop je met je inzet omgaat als je Labouchere toepast hangt af van of je wint of verliest. Wanneer je wint is het simpel. Dan streep je de buitenste twee getallen uit je lijst en ga je door met de volgende twee. In dit voorbeeld is dat dus 3+7=10. Verlies je, dan zet je het getal van de som achteraan en begin je opnieuw. De reeks wordt dan 1 3 6 2 7 5 6 en je inzet wordt 1+6=7. Zo kan je dus verder met het spelen

Om te zorgen dat dit voor je werkt moet je eigenlijk twee blackjack systemen combineren. Naast Labouchere is het dan ook slim om bijvoorbeeld een basis strategie toe te passen. Je moet immers niet alleen met je inzetten bezig zijn. Je moet natuurlijk ook zorgen dat je daadwerkelijk een goede manier hebt om het spel te spelen. Zo maak je de kansen dat je ook daadwerkelijk iets wint een stuk groter. Bovendien is het spelen zelf wel ook één van de belangrijkste kanten van het spel te noemen. Daar wil je je net zo goed op richten als je eraan begint.