Paroli

Paroli is een systeem dat in naam veel lijkt op Parlay. Er zijn ook wel wat overeenkomsten tussen deze twee blackjack systemen. Toch is het wel goed om te weten dat er vooral ook veel verschillen zijn. Dit is natuurlijk nog veel belangrijker. In dat opzicht is het dus juist ook goed om een keer een goede uitleg van het systeem te krijgen. Zo kan je zelf zien wat het inhoudt en of het de manier is waarop jij eraan wilt werken. De volgende informatie kan je daarbij dan ook goed van pas komen. Zo kan je direct beginnen.

Eigenlijk is het Paroli systeem met afstand het simpelste systeem van allemaal. Je doet namelijk altijd hetzelfde, ongeacht of je wint of verliest tijdens een ronde van het spel. Dit is natuurlijk anders dan bijvoorbeeld bij Parlay, maar ook bij Martingale het geval is. Daar zijn er situaties waarin je namelijk van koers wijzigt zodra ze voorkomen. Dat is bij Paroli niet het geval. In alle gevallen zal je je inzet verdubbelen bij de volgende ronde. Of je de ronde daarvoor nu gewonnen of verloren hebt, is daarin dus in het geheel geen factor te noemen. Dit is van belang.

Weten wat je doel is

De overeenkomst tussen het Paroli systeem en Parlay is dat je uitgaat van een vooraf vastgesteld doel. Wanneer je aan de slag gaat met dit systeem bepaal je nog voor je begint met spelen hoeveel je wilt winnen die dag. Vervolgens bepaal je met welke inzet je wilt beginnen. Zet die niet de hoog in, maar kijk ook in hoeverre het realistisch is om met deze inzet binnen een bepaalde tijd je doelstelling te behalen. Alleen op die manier kan je dan de beste optie voor je inzet gaan bepalen. Het spelen kan nu beginnen.

Het stellen van het doel is vooral belangrijk voor jezelf. Je kunt natuurlijk altijd met verlies geconfronteerd worden, maar daar ga je niet van uit. Aan de andere kant kan de winst natuurlijk wel flink oplopen. Dit kan je verblinden, waardoor je te lang doorgaat en uiteindelijk alles weer kwijtraakt. Dit wil je voorkomen. Daarom stel je jezelf een winstdoel. Heb je dit doel bereikt? Dan is het direct tijd om te stoppen en je geld te laten uitkeren. Zo weet je jezelf beter in de hand te houden en houd je er ook echt iets aan over als speler.

Het gemak van het toepassen

Eén factor springt er natuurlijk uit wanneer je Paroli naast alle andere blackjack systemen legt. Het is namelijk met afstand de meest gemakkelijke om te begrijpen en toe te passen. Daardoor is het dus ook een methode die voor iedereen geschikt kan zijn. Mits je je dus wel ook exact aan je winstdoelstelling houdt. Alleen door alle zaken met betrekking tot dit systeem ook echt zo uit te voeren als omschreven kan je er voordeel uit halen. Omdat het maken van winst je uiteindelijke doel is, is dit ook heel belangrijk om te blijven onthouden.

Het is ook aan te raden om het Paroli systeem te gebruiken in combinatie met een echte speelstrategie. Dit is een strategie die niet op het inzetten, maar op de manier van spelen is gericht. Wel is het goed om te beseffen dat Paroli voor elk type blackjack kan werken. Of je nu volgens de standaardregels werkt, of juist voor een afwijkende vorm hebt gekozen, maakt daarbij dan geen verschil. Het is altijd goed mogelijk om op deze manier op zoek te gaan naar een bepaald winstbedrag en de kans te vergroten dat je dit ook zal lukken als speler.