System 21

Eén van de blackjack systemen die wat minder bekendheid genieten is System 21. Dit is een manier van spelen die niet heel vaak wordt benoemd en die je ook niet heel vaak zal tegenkomen. Toch kan je er wel het één en ander mee bereiken. Dat komt omdat dit systeem niet draait om het inzetten, maar om de manier van spelen. Dit is juist ook belangrijk. De kansen om winst te pakken aan de blackjacktafel hangen natuurlijk ook af van de vaardigheid in het spel die je bezit. Daarom is het goed om hier kennis van te hebben.

Het draait er bij System 21 om dat je weet wat je moet doen bij elke combinatie van kaarten die op de tafel verschijnt. Er is door de jaren heen een verzameling opgesteld van elke mogelijke uitkomst en wat je dan als speler kunt doen. Door die uitkomsten en de daaropvolgende handelingen te kennen, zorg je dat je het spel naar je eigen hand kunt zetten. Met als gevolg dat je meer kans maakt op het boeken van een winst. Zeker ook omdat iedereen gemakkelijk deze inzichten kan krijgen is het een manier die aan te raden is voor spelers.

Het gebruik van een complete tabel

System 21 is gebaseerd op een tabel met uitkomsten. Die tabel kan je gebruiken om zelf te bepalen wat je moet doen. In die tabel staan dan de simpele handelingen die je moet doen bij een bepaald puntenaantal dat je op dat moment hebt. Vraag je een kaart? Of pas je juist? Of is het slim om juist nu te verdubbelen? In de tabel vind je alle antwoorden voor alle puntenaantallen en kaartcombinaties die er zijn. Meer heb je niet nodig om succes te hebben aan de blackjacktafel op de langere termijn als speler.

Het voordeel hiervan is dat je je voordeel iets verder vergroot. Dat doe je natuurlijk vooral doordat je meer grip hebt op aller situaties. De dealer is niet langer degene met de meeste kennis van de situatie. Omdat je in het spel blackjack het eigenlijk altijd opneemt tegen de dealer, is dit dus een belangrijk pluspunt. Al zijn er enkele multiplayer vormen van blackjack waar dat niet voor geldt. Al kan je dan ook System 21 nog altijd prima gebruiken om het spel te spelen. Wel moet je het combineren met een ander systeem voor maximale winst aan de tafel.

Het combineren met een inzetsysteem

System 21 is één van de blackjack systemen die zich richt op de manieren waarop je het spel moet spelen op het moment dat het aan de gang is. Denk bijvoorbeeld ook aan de basis strategie, die bijna gelijk is. Dit zegt echter niet alles. Je weet nu wel hoe je moet winnen in het spel, maar hoe kan je zorgen dat je ook weet hoeveel je kan winnen? Het is daarom belangrijk om ook een inzetstrategie toe te passen wanneer je aan een tafel plaatsneemt en begint te spelen met de dealer tegenover je.

Er zijn allerlei inzetstrategieën die goed te combineren zijn met system 21. Wanneer je weet wat je moet inzetten en welke stappen je moet zetten op elk moment in het spel, dan is de kans wel heel groot dat je de winstdoelstellingen die je gesteld hebt ook gewoon gaat halen. Alleen al om die reden is het belangrijk om alle kennis die je hier kunt opdoen over de verschillende blackjack systemen goed te gebruiken. Wanneer je dit allemaal goed weet toe te passen, dan zal dit je op de lange termijn het nodige geld aan winst aan de blackjacktafel opleveren.